Met Thantzin door Myanmar; een onvergetelijke reis

  • jettekemikkok@gmail.com

    Dinsdagmorgen zijn we, mijn man en ik, teruggekomen uit Myanmar. Al 16 jaar reizen we ieder jaar een maand door Zuidoost Azie. Deze maal vier weken door Myanmar en deze keer met een aimabele man, een bekwaam chauffeur, een lopende reisgids; allemaal vertegenwoordigd in een mens Thantzin. Zijn naam waren we tegengekomen in verhalen op dit forum en contact met hem opnemen resulteerde in een onvergetelijke reis door een land wat we oneerbiedig wel eens het pretpark van Boeddha noemden. Geen moeite voor ons was Thantzin teveel, zijn vrolijke lach, zijn bescheiden opstelling, zijn contact met mensen die ons iets konden vertellen of laten zien maakten het geheel tot een reis met Ster!

    Myanmar; een land waaraan de industriële revolutie is voorbijgegaan, een land waar soms net zoveel ossenkarren rijden dan auto's, een land met vriendelijke, hartelijke, goedlachse mensen die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben. Myanmar; een land doorspekt met Boeddhisme het geloof in Nats en andere spirits, Myanmar; het land met de duizenden pagodes en boeddhabeelden, die soms heel veel op elkaar lijken maar uiteindelijk allemaal verschillend zijn.

    Ben je nieuwsgierig geworden naar dit nog niet door massatoerisme ontdekte land?

    Met alle plezier beantwoord ik, voor zover mogelijk jouw vragen en zoek je een betrouwbare chauffeur voor een onvergetelijke reis, wij raden je Thantzin aan!!

    Jetteke Mik

  • V/d Berg

    Wij kwamen dezelfde dag ‘s avonds terug. Reizen ook elk jaar een maand door Azie. Wij hadden gelukkig dezelfde ervaring met onze gids Min Zaw (genaamd Zaw Zaw). Een levende encyclopedie van Myanmar. Omdat onze eigenlijke travelagent/gids Thaung Kyi, die plotseling een ander reisgezelschap ’erbij ' kreeg, nam Min Zaw de honneurs waar. Dat deed deze oud scheepswerktuigkundige voortreffelijk. Samen met de chauffeur heeft hij ons 3 weken lang een onvergetelijke reis bezorgd. Mocht je contact willen opnemen:

    minzaw.zawzaw@gmail.com en Thaung Kyi: thaungkyi75@gmail.com . Van harte aanbevolen.

  • HAYO EN ANNET

    hallo jetteke

    welke rondreis hebben jullie gemaakt?

    Jullie tweeen samen met Thantzin? Spreekt hij engels?

    Wat zijn de kosten van deze rondreis?

    Hoeveel dagen ben je dan op stap geweest?

    Is er ook een mogelijkheid om naast de rondreis een aantal dagen lekker aan het strand bij te komen?

    alvast bedankt voor je reactie

    groetjes hayo